Wonky Wabbits

Wonky Wabbits är ett spel från NetEnt som har funnits några år nu. Spelets namn säger egentligen ganska mycket om själva spelet. Wonky betyder ungefär knasig, och Wabbits står för kaniner, med en anspelning på att det är svårt att uttala bokstaven r. Det är ett spel som har lekfullhet och färgglad design i centrum, nästan så att det blir lite barnsligt. Självfallet har det också knasiga kaniner som en viktig del. De knasiga kaninerna ser ut som att de är leksakskaniner snarare än levande kaniner och även andra symboler i spelet ser sydda ut. Du befinner dig alltså mitt i barnens värld av lek, där vad som helst kan hända. Kanske får du till och med en storvinst!

Spelet är ganska avskalat och enkelt i sin uppbyggnad och i sin grafik. Det är mycket färg och lek, men inte mycket du behöver förstå dig på. Det innebär att det kan passa de flesta som känner för att testa en spelautomat. När det kommer till bonusar har spelutvecklaren satsat helt på wilds, och det är där de knasiga kaninerna dyker upp. Har du tur kan de fylla nästan hela spelplanen och maximera dina vinstchanser. Hur mycket du kan vinna beror på vilka satsningar du valt att göra. Eftersom det är möjligt både att ställa in myntvärdet och att ange hur många mynt du vill satsa per vinstlinje kan du lätt anpassa satsningarna så de passar för vad som känns lagom för dig.

Vinstlinjer och insatser

Spelet är uppbyggt som de flesta andra slots med tre rader som sträcker sig över fem hjul. Vinstlinjerna ser lite olika ut, en del är en rak vågrät linje, medan andra är krokiga. Sammanlagt finns det 15 stycken och för att se vilka de är kan du hålla markören över siffrorna som finns på båda sidor om hjulen. För att göra satsningar ställer du in myntvärdet, som kan vara på mellan 0,02 och 0,5 euro. För varje vinstlinje kan du satsa ett till tio mynt. Som mest kan du alltså satsa 1 500 kronor och som minst kan du satsa 3 kronor per snurr. Det är bara att välja det antal mynt och vilket myntvärde som passar dig för att få din perfekta insats.

Tema och grafik

Temat för det här spelet är lekfullt. Knasiga tygkaniner som ser lite vilda ut står i centrum och även andra symboler i spelet är gjorda för att se sydda ut. I bakgrunden kan du se ett trädgårdsland och bland symbolerna hittar du en rad olika grönsaker (men även bokstäver). Allt anknyter till leksakskaninerna. Den sydda looken ger en mjuk känsla och allt är färgglatt. Det är ett trivsamt spel att spela på, ett spel att bli glad av. Grafiken är snyggt gjord, den är enkel men detaljerna är valda med omsorg. Musiken är kanske aningen enformig, men även den är glad. Den och ljudeffekterna för tankarna närmast till tecknad film, vilket ökar den lekfulla och glada känslan i spelet.

Bonusfunktioner i det här spelet

NetEnt har valt att satsa på wilds här i Wonky Wabbits. Wild är en funktion som är vanlig i slots och som betyder att en viss symbol kan ersätta vilken annan som helst, det är alltså en form av joker. I det här spelet går det inte att missa vilken symbol det är, eftersom det helt enkelt är en låda med texten wild på. Det som gör funktionen speciell i Wonky Wabbits är att de knasiga kaninerna finns i lådan. När en wild kommit fram gräver kaninen sig runt i spelet och kan dyka upp var som helst på något annat hjul. Då blir effekten att du får flera wilds, och som mest kan det finnas så mycket som 14 stycken samtidigt.

Positivt i Wonky Wabbits

Man har satsat mycket på wild-funktionen. Det är enkelt att förstå sig på och spela, även för den som inte är van vid slots. Tydlig och enkel grafik, samtidigt som den är väldigt snygg. Lekfullheten i spelet härlig och att det är färgglatt.

Negativa saker

En del personer kanske upplever spelet som för barnsligt. Enkelheten i spelet gör att det också är begränsat med funktioner och bonusar.

Sammanfattning

Wonky Wabbits är ett färgglatt och enkelt spel, med stora möjligheter för dig att anpassa dina satsningar. Grafiken är snyggt gjord och du befinner dig i en lekfull värld med massor av knasiga kaniner. Förutom att kaninerna rent grafiskt är roliga har de fördelen att de kan göra att en vanlig wild helt plötsligt blir till flera wilds, eller till och med många wilds och det kan öka dina chanser att vinna enormt mycket. Med den bonusfunktionen, sin snygga grafik och sitt välgenomtänkta tema är det här verkligen ett lyckat spel. Har du funderat på att testa att spela på spelautomater men inte riktigt vetat hur du gör? Då är det här det perfekta spelet att testa. Det är väldigt enkelt och dessutom ett spel du blir glad av.


by