Oasis stud poker

Oasis stud Poker liknar föregångaren Carribean stud poker men skiljer sig i det att Oasis stud har fasta bonusutbetalningar istället för en progressiv jackpot samt att spelaren kan köpa nya kort till sig själv och banken. Båda spelen har samma grundkoncept som poker. Spelaren i Oasis Stud spelar inte mot övriga spelare utan möter, likt som i exempelvis Black Jack sin motspelare i Banken-Dealern. Det gäller alltså att få en bättre, högre pokerhand än banken.

Unikt för Oasis stud poker är bonussystemet som betalas ut till extra bra pokerhänder. För att ha en möjlighet att få del av dessa bonusar så måste spelaren, i förväg, ha lagt en extra insats för denna sidochans.

Här kommer nu en genomgång av hur spelet fungerar vid spelborden. Efter att alla spelare har gjort sina ante-insatser och eventuell insats på bonusspelet så delas fem kort ut till deltagarna runt bordet. Korten delas ut mörka och får inte vändas på innan dealern sagt ”Varsågoda”. Dealern vänder det sista kortet i leken och lämnar det öppet. Sedan får spelaren några minuter på sig med att begrunda sina kort och bestämma sig för kortbyte. Tar spelaren nya kort så måste en avgift motsvarande ante-insatsen betalas till banken.

Efter andra given så får spelaren bestämma sig för om de vill fortsätta att vara med i spelet eller om de lägger sig. Om spelaren beslutar sig för att fortsätta så måste ytterligare en insats läggas och den ska motsvara två gånger ante-insatsen medan den som lägger sig har förbrukat sin ante-insats för omgången.

Nu är det dags för banken att lägga upp sina fyra mörka kort på bordet. Om dealern får en kung eller ett ess så jämförs alla händer gentemot banken och sedan så vinner spelarna efter pokerns normala rankning och utdelning. Om banken har kort som är lägre än kung eller ess så tillfrågas spelarna om någon vill köpa ett kortbyte för banken. Den deltagare som vill byta ett av bankens kort måste betala motsvarande ante-insats. Om ett kortbyte begärs för banken så ska denna byta ut sitt högsta kort mot översta kortet i kortleken.

Om banken fortfarande har lägre kort än kung/ess så behandlas alla insatserna som ”stand-off”. Får banken en kung eller ett ess så jämförs allas kort med dealerns efter pokerns rankning.

Bonus betalas ut till dem som gjort insatser och har en bra hand exempelvis en stege eller ett fyrtal. Bonus delas ut efter följande tabell:

 

”Bonus:

Hand                                   Utbetalning

Royal Flush                         5 000 till 1

Straight Flush                     1 000 till 1

Fyrtal                                  250 till 1

Kåk                                      150 till 1

Färg                                     100 till 1

Stege                                   50 till 1”

 

Insatsgränser

Minimi och maxinsatser finns angivna på alla spelbord. Bord som har Ante har lägsta gränsen på 50 kronor och max 2000 kronor. När det gäller Bet så dubblas insatserna, lägst 100 kronor och högst 4 000 kronor. Bonusinsatserna väljer spelaren själv mellan 10 kronor som lägst och 50 kronor som högst.

 


by